Elförzinkning, Blå, Gul 3-värd

elzink-collage-3

Elförzinkning är en behandling som utförs främst på ståldetaljer, men det går i även i många fall att belägga rostfritt och mässing.

Elförzinkning ger en dekorativ yta i kombination med ett gott korrosionsskydd, vi behandlar allt ifrån robotdelar till detaljer inom bilindustrin.

Mindre detaljer, t.ex. skruvar, muttrar, brickor, spik samt annat massgods behandlas i trummor,

större detaljer hängs däremot upp på speciella upphängnings anordningar.

Dessa ställningar har vi i många olika utföranden ,så vi klarar av även de mest avancerade bitarna.

Normala skikttjocklekar är 5-25 my, i vissa fall har kunden önskemål om ett mer exakt zinklager, vid sådana fall har vi egna kontroller med så kallade ”my-mätare”, där vi under och efter körningen av godset kontrolerar tjockleken tills det blir det rätta.

Elförzinkade detaljer passiveras så gott som alltid i någon form av kromateringsbad, för att ge skydd mot s.k. vitblemma (zinken oxiderar).

Beroende på kromateringsbadens sammansättning kan man få olika färg på zinkskikten. Vanligast är blå (blank), gul och svart kromatfärg.

Vi andvänder även en sealer (bildar en tunn plasthinna) i vår produktion ,detta ger ytterligare ett lager med rostskydd på godset, sealern andvänds till gulkromaten, då den stannar av färgningsprocessen av den gula kromaten ,men givetvis kan det blåkromaterade detaljer doppas i också ,då denna är helt färglös så påverkas inte lystern och glansen märkbart.

Galfa Askersund

S.Kyrkogårdsgatan 1
696 30 Askersund
Tel: 0583-10221
Fax: 0583-10490
Hitta till oss

Galfa Motala

Agneshögsgatan 20
591 71 Motala
Tel: 0141-209570
Fax: 0141-209571
Hitta till oss